Formandens beretning 2000

 

Bestyrelsen, som blev valgt ved sidste års generalforsamling og som konstituerede sig ved første bestyrelsesmøde i juni bestod af:

 

Bent Knaur, sekretær

Arne Holm, kasserer

Peter Adolphsen, u.p.

Clarissa Crone, næstformand,

og jeg selv som formand.

 

Bestyrelsen har afholdt to ordinære møder: I juni sidste år og i april dette år. Desuden har der været et par mindre møder til behandling af aktuelle sager.

 

De sager, der er blevet behandlede er:

 

·      Vejens tilstand og istandsættelse

·      Leveregler

·      Vejfest

·      Trafikspej

·      Nabohjælp

·      Miljøgodkendelsen til Totax

·      Forholdene langs Nyvangstien

·      Trafik på Kohavevej

 

 

Først de indre forhold

 

1. Vejens tilstand og istandsættelse

 

Bestyrelsen følger til stadighed vejens tilstand nøje. Vi har konstateret at der efterhånden er opstået en del huller i slidlaget, hvorved vand kan trænge ned i vejkassen. Selvom vi ligesom tidligere år overfor kommunen har udpeget skader i vejbanen, som kunne repareres som et led i vores serviceaftale, så er det efterhånden ikke nok at lappe på vejbanen.

Vi har her i foråret inviteret kommunens vejchef hr. Asgeirsson til en uformel besigtigelse af vores vej, og han bekræftede vores formodning om at det optimale tidspunkt for at pålægge ny belægning ligger indenfor 1 til 2 års horisont. En enkelt dårlig vinter kan ødelægge meget og medføre at prisen for reparation og belægning bliver højere.

Vi skal derfor i de kommende måneder arbejde med priser og financieringsmodeller og evt. beslutte igangsætning af belægning.

Efter beretningen vil Bent Knaur lægge op til diskussion om dette emne, så vi kan få medlemmernes opbakning til det videre forløb.

 


2.   Leveregler

 

På generalforsamlingen sidste år blev forslaget til leveregler på Ellekrogen lagt frem og debatteret. Vi aftalte at prøve dem af og tage dem op til diskussion igen.  Det vil vi gøre efter beretningen.

 

3.   Vejfest

 

Også i 1999 blev der holdt vejfest på Ellekrogen. Tilslutningen steg til 50 beboere og vi kan konstatere at det igen var en meget stor success. Vi takker vejfestgrupen, som bestod af Irene og Kim i nr. 4, Lissi og Henrik i nr. 10 samt Hanne og Christian i nr. 22. Desuden var der bidrag fra andre beboere. Vi er meget taknemmelige for den store indsats.

På Ellekrogens hjemmeside kan I se en samling billeder fra festen sidste år.

( http://hjem.get2net.dk/ellekrogen)

Efter at have stået for arrangementet i tre år har gruppen ønsket at blive afløst. Vi har opfordret 4 andre par til at danne vejfestgruppe, og de har modtaget udfordringen. Den nye gruppe består af Anne og Michael i nr. 11, Kirsten og Peer i nr. 12, Dorte og Arno i nr. 25 og Pernille og Søren i nr. 30. De er

Som I allerede har kunnet konstatere, så har den nye vejfestgruppe valgt den 19. august til vejfest.  Vi håber at vi kan fortsætte med den stigende tilslutning til arrangementet.

 

4.  Opsætning af trafikspejl

Vi har fået afslag på vores ansøgning hos kommunen om tilladelse til opsætning af et trafikspejl ud for stikvejen midt på Ellekrogen. Politiet anser at det giver en falsk tryghedsfølelse, og man mener at vi i stedet skulle bede familien Mikkelsen om at beskære deres hæk på hjørnet for at forbedre sigtforholdene. Dette har vi nu ikke tænkt os at gøre, men vi er stærkt forundrede over afgørelsen, da vi kan konstatere at der er givet tilladelse til trafikspejle andre steder i kommunen.

Jeg vil igen opfordre til at beboerne kører forsigtigt på vejen. Vi har - heldigvis - mange børn på vores vej, de kan forglemme sig og komme farende ud fra en indkørsel eller fra en stikvej.

 

5. Nabohjælp

Der har fornylig været to alvorlige tyverier her på vejen - begået samtidig og i dagtimerne.

Vi har før talt om nabohjælp, og tyverierne giver anledning til at tage emnet op igen.

Jeg vil opfordre til at naboer hjælper hinanden ved at informere om hvornår man er bortrejst, eller bare fortæller hvornår man normalt er væk fra hjemmet. Jeg ved det er svært at holde øje med hvad der foregår, men det kan hjælpe.

Tyverialarmer er efterhånden også billige og nemme at installere, specielt nu hvor man kan få dem med trådløs forbindelse til en rumføler.

 

 

De ydre forhold

 

6. Totax miljøgodkendelse

 

Den 9. juni 1998 bekendtgjorde Søllerød kommune at man havde udstedt ny ændret miljøgodkendelse til Totax Plastic A/S. Den oprindelige miljøgodkendelse fra november 1996 blev underkendt af miljøstyrelsen efter en klage fra Grundejerforeningen Ellekrogen, specielt over de tilladte støjvilkår.

Bestyrelsen nedsatte et underudvalg til at gennemgå den nye miljøgodkendelse med deltagelse af Clarissa Crone, Bent Knauer og formanden. Vi vurderede at der også i den nye miljøgodkendelse var mange kritisable forhold, ikke bare på støjområdet, men også bl.a. luftforurening med plastblødgører  (DEHP).

Miljøstyrelsens afgørelse kom den 6. april.

Den giver os ret i at mange formuleringer var for uklare, og man har pålagt ændringer og stramninger i teksten.

- Grænseværdien for udsendelse af plastblødgører (DEHP) fra udluftningsskorstene er fastlagt så den reelt er strammet med en faktor 2 i forhold til før. Det ændrer dog kun lidt, da vi i det hele taget er meget bekymrede over at det overhovedet forekommer.

- Der er tilføjet krav om filter på det afkast, der benyttes i forbindelse med afbrænding af PVC.

- Der er stillet krav om en redegørelse vedrørende luftgener og en evt. afhjælpning af dem. Redegørelsen skal være gennemført  til 1. august. Emnet luftgener fra Totax var netop på vores dagsorden ved det seneste bestyrelsesmøde, så det kommer belejligt.

- Endelig er der stillet krav om yderligere reduktion af støjudsendelsen fra Totax. De grænseværdier, som Søllerød kommune havde tilladt må kun gælde indtil 1. april år 2002. I mellemtiden skal gennemføres støjdæmpende foranstaltninger, så støjen i nattetimerne ( kl. 22-07) kommer ned på miljøstyrelsens vejledende grænseværdi, dvs. 35 decibel.

Herefter tillades kun  en overskridelse på 5 dB i dagtimerne på hverdage ( kl. 7 - 18), dvs. 50 dB.

- Generelt er vi dog stadig skeptiske overfor arten af produktion i et område, som ligger så tæt ved en børnehave og et beboet område, som vores. Der er mulighed for at påklage overfor Naturstyrelsen at der er givet tilladelse til produktionsudvidelser.

Vi vil gerne diskutere disse forhold med jer efter beretningen.

 

7. Oplag og svineri langs Nyvangsstien:

 

Vores klage over forholdene i industrikvarteret i randområdet langs Nyvangstien behandles fortsat i kommunens byplanafdeling: Der er kommet påbud til Totax om at flytte nogle af containerne, men derudover kører sagen stadig med snedkermester Kjems, hvor der er gamle stationære containere og et stort stativ ud til hegnet.

På vores egen side af stien har vi opfordret grundejerne, der har skel ud mod stien til at lave en ekstraordinær oprydning her i foråret. Vi besigtigede forholdene forleden, og der er stadig mulighed for forbedringer, bl.a. ved at fjerne udgåede vækster og vildvækster.

 

8.  Trafik i området

 

Vi har fremsendt klageskrivelse til Søllerød Kommune, udvalgsformænd og Lyngby Politi vedrørende trafikken på Kohavevej, hvor der fortsat køres for hurtigt og hvor forholdene for cyklisterne er forværrede på grund af dårlig belægning på cykelbanerne.

Vi konstaterer at Børnehaven Kohavevej har været ude i samme ærinde. Med som det fremgår af Søllerød Tidende den 25. april, så agter Teknisk Udvalg ikke at gøre noget ved forholdene. Det fremgår også af det svarbrev vi fik fra kommunen, hvor man erkender at der køres for hurtigt, men at man kun vil fortsætte med de synlige hastighedsmålinger og politi razziaer. Vi fik dog tilsagn om at der vil komme ny belægning på cykelbanerne.